Фотографира луѓе со специфична убавина – секоја фотка е фантастична


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Нигериската фотографка Мофе Бамујива фотографира луѓе ширум Африка со цел да ја прикаже нивната различност и специфична убавина, пишува Bright Side.

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

Нејзините модели не секогаш ги задоволуваат класичните и стереотипни стандарди за убавина, но нивната појава со својата посебност и специфичност восхитува и импресионира.

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

Мофе го привлече вниманието од јавноста со објавувањето на фотографијата „Најубавото девојче на светот“, како што многумина го нарекуваат девојчето од истата – петгодишната Јаре од Нигерија.

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

„Да, таа е човечко суштество, но и ангел“, напиша Мофе под фотката.

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on

A post shared by BMBSTUDIO (@mofebamuyiwa) on