Од славна гимнастичарка до ѕвезда во филмови за возрасни


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓Верона ван дер Леур е пензионирана холандска гимнастичарка која денес одлично се снаоѓа во индустријата со филмови за возрасни.

32-годишната бивша гимнастичарка во 2002 година беше прогласена за спортистка на годината, откако на Европското првенство во Грција освои пет медали, а за својата земја медали освојуваше и на бројни други првенства.

Во 2008 година се пензионираше од гимнастиката, меѓу другото и поради немање мотивација, конфликт со атлетскиот сојуз, но и поради проблематичната ситуација дома. Во 2011 година, поради уцена, заврши во затвор, а кога излезе, почна да работи како WebCam девојка.

Набрзо и самата почна да продуцира филмови за возрасни, а денес признава дека вистински ужива о тоа, иако и понатаму е горда на медалите од европските и светските гимнастичарски првенства.