Фото проект: Портрети на жени во моментот на оргазам


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Албертас Поцеј e литвански фотограф кој пред себе си поставил задача која претставува сериозен предизвик – со својот апарат да го фати моментот кога жените доживуваат оргазам. Вели дека идејата му се појавила во сон и решил да го реализира она што го сонувал.

Секако, најтешкиот дел од задачата бил да пронајде модели, затоа што не сакал оргазмот да биде одглумен туку моделите да имаат оргазам пред камера.

Фотографот вели дека не сакал да создаде уште еден клише-проект, туку серија фотографии на која секое чувство ќе биде вистинско. Најјакото е што моделите кои ги одбрал вистински дожвуваат оргазам пред неговиот апарат и ниту една не го глуми екстатичното чувство.