Фото: Милан ги претстави дресовите за следната сезона!

Италијанскиот гигнат Милан денес и официјално ги претстави дресовите за наредната сезона.

Милан од оваа сезона започна соработка со компанијата „Пума“, која ги изготвори дресовите и за наредната сезона.

Дресовите се во традиционално црвено-црна боја, но промената е во црните линии, кои ќе бидат потанки и побројни.

Милан новите дресови ќе ги промовира официјално на последниот домашен натпревар оваа сезона против Фросиноне.