Фејсбук воведува нова опција која многу ќе ви се допадне

snooze-opcija

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Сигурно и вие имате пријатели на Фејсбук кои премногу објавуваат или едноставно ви одат на нерви со нивните објави.

Иако на многумина често им паѓа на памет да ги избришат, Фејсбук тестира нова опција која може да ви ги зачува пријателите. Оваа опција пријателите ви ги зачувува на листа, но вие нивните објави нема да ги гледате на определен временски период.

Опцијата се вика “snooze” и овозможува на 24 часа, една недела или месец, да не ги гледате објавите на некој ваш пријател. Оваа опција многу наликува на опцијата “unfollow“, но разликата е во тоа што “snooze” опцијата е временски ограничена и може да ви биде корисна во разни ситуации.