Фејсбук апликацијата – главен виновник за брзото празнење на батеријата од мобилниот


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Texworld Zone направи истражување кое покажа дека Фејсбук апликацијата е главниот виновник за брзото празнење на батеријата на мобилниот телефон.

Истражувањето покажа дека по бришењето на Фејсбук апликцијата, векот на трењето на батеријата драстично се продолжува, а се подобруваат и перформансите на уредот, кој работи подобро и побрзо.

Исто така, ако се инсталира апликацијата Wraper и преку нејзе користите Фејсбук векот на траење на батеријата на вашиот мобилен телефон ќе се продолжи за 20 отсто, што е навистина голема разлика.

Причина што Фејсбукот троши големо количество енергија од вашата батерија е поради тоа што апликацијата секогаш работи во позадина и на тој начин секогаш од батеријата зема енергија. Слично е и со WhatsApp.