Факти за „Титаник“ што не ги знаат дури ни најголемите обожаватели

Факти за „Титаник“

Секогаш не изненадуваат вестите поврзани со овој филм, па дури и да се работи за шпекулации. Со читањето на статии поврзани со него, скоро секогаш се сеќаваме на легендарните сцени. Помина 20 години од премиерата на филмот, а тој и понатаму освојува публика.

Филмот се викал поинаку

Додека филмот се снимал, режисерот Џејмс Камерон на луѓето им кажувал дека името на филмот е „Planet Ice“, но на крај се случиле некои промени. Па така фимот го добил денешното име т.е Титаник.

Улогата на Џек била понудена и на други глумци

Можеше да гледаме потполно подруг филм. Замислете само како би изгледало главната улога да ја добиеше Бред Пит или Том Круз.

Мадона можеше да биде Роуз

Тесна била трката и за главна женска улога. За таа улога се бореле Мадона, Никол Кидман, Камерон Диаз и некои други звучни имиња.

Ди Каприо не сака вода

Еден од малку познатите факти е дека Леонардо ди Каприо не е обожавател на вода. Секој пат кога требало да снима во вода за потребите на филмот тој бил лут.

Филмот Титаник бил поскап од истоимениот брод

За филмот се потрошени 200 милиони долари, во 1997 година. А бродот чинел само 7.5 милиони долари.

Цртежот на Роуз не го нацртал Лео

Помалку и очекувано. Цртежет е дело на режисерот, а во 2011 година цртежот е продаден за 16 милиони.

Леонардо ди Каприо на снимањата го носел и своето милениче

Неговото милениче било гуштер кој се викал Близард. Па често тој на снимањата одел со својот гуштер.

Многу важен дел бил парот кој беше во кревет

Немале некоја главна улога, но биле важен дел од филмот. Тие се Ида и Шраус од Нујорк, а таа сцена каде што се тие доживела огромни промени поради што Ида не сакала да се дели од Штраус.