Еве зошто не треба да ја затворате вратата од машината за алишта по перењето!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Неколку совети и правила кои треба да ги почитувате за време за перењето алишта.

Ова се некои од најчестите грешки кои можат да ја уништат вашата облека.

1. Неправилно сортирање

2. Отстранување на дамките на погрешен начин

3. Користење на премногу прашок за алишта

4. Не обрнувате внимание на патентите

5. Откопчување на копчињата

6. Премногу користење на избелувач

7. Перење на костим за капење во машина за алишта

8. Констатнтно перење

9. Едно перење за перница и ќебиња

10. Перење алишта без нивно сортирање

11. Користење на омекнувач за пешкири (многу е подобро да не го користите за пешкири бидејќи го намалува капацитетот на апсорпција на ткаенината)

12. Перење премногу алишта одеднаш

13. Перење јакна на погрешен начин (во машината ставете три тениски топчиња)

14. Користење на скапи прашоци и течности за перење

15. Не обрнувате внимание на машината за алишта

Не ја затворајте машината по перењето за да може да се исуши од внатре. Еднаш годишно исперете ја со топла вода и оцет.