Еве како звучел македонскиот јазик пред неговата кодификација


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Марио од видеото подолу има добар ЈуТјуб кана каде споделува јаки историски муабети. Во оваа епизода се фаќа со она досадно бугарско тврдење дека македонскиот јазик е бугарски дијалект. Марио ја фаќа работата за македонскиот јазик малку од порано и тоа го прави уверливо, информирано и темелно.