Еве каде ќе живее семејството Обама после напуштањето на Белата куќа


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Барак Обама зад себе остава два претседателски мандати, а Белата Куќа ќе треба да му ја отстапи на новоизбраниот претседател. Сепак, новата и во куќа нема да му недостига луксуз. Куќата, според изјавите, била во сопственост на Џо Локхарт, кој служел во Белата Куќа во времето на Бил Клинтон.

11-11-obama-nova-kukja1

11-11-obama-nova-kukja5

Барак, Мишел, Малиа и Саша на 20 јануари ќе се сместат на површина од 762 квадратни метри. Обама ќе остане со семејството во Вашингтон додека помалата ќерка Саша заврши средно училиште, до 2018 година и тој е со став дека преселбата за една средношколка би била многу тешка. Месечната кирија на семејството ќе изнесува 22.000 долари.

11-11-obama-nova-kukja2

11-11-obama-nova-kukja4

По напуштање на службата Обама ќе се посвети на организација која работи на подобрување на животот на обесправените црнци и латино-американци. Иако му е обезбедена доживотна пензија, на шега дофрлил и дека кога за неколку месеци ќе се најде на пазарот на трудот, ќе пристапи кон креирање на профил на професионалната мрежа LinkedIn.

11-11-obama-nova-kukja3

11-11-obama-nova-kukja6

11-11-obama-nova-kukja7

11-11-obama-nova-kukja8

11-11-obama-nova-kukja9

11-11-obama-nova-kukja10

11-11-obama-nova-kukja11

11-11-obama-nova-kukja12

11-11-obama-nova-kukja13

11-11-obama-nova-kukja14

11-11-obama-nova-kukja15