Ефектот на изненадувањето: правилата на случаен секс

Ефектот на изненадувањето: правилата на случаен секс

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Обично го нарекуваме несреќа која не е планирана и често се класифицира како моментална желба.

Случајно може да биде било што – појадување на чоколада иако се на диета, купување на пет пара чевли од неочекувана распродажба, кафе-пауза, па дури и сексуален однос – без слатка прелиминарна игра и планирани намери.

Случајниот секс се смета за несреќа. Тоа е одамна воспоставен амбиент во нашата глава (од детството) што нè спречува целосно да уживаме во непланираните акции – порано или подоцна во нашата глава се огласува аларм, потсетувајќи нè дека сите авантури се полни со последици, главно мрачни. Чоколада и обувки – тоа е секако безвредно. Ослободувањето од искуството по случаен секс е многу по тешко. И бидејќи летото е вистинско искушение да се направи “тука и сега”, збирот собра неколку правила кои треба да ги знаете и да го добиете максималното задоволство и минимум фрустрации од спонтан контакт.

Правило бр.1: Бидете објективни

Без разлика каде се случува – на забава или на летување и без разлика колку брзо расте взаемната привлеченост, добивате неколку минути тајм-аут во приватност. Тоа е како што купувате, ако не сте зафатени со “вау” ефект (желбата да се почувствувате како лукава соблазнителка не се брои), направете пауза, дишете, издишете и искрено одговорете на прашањето: дали стварно сакате?

Правило бр.2: Размислете за безбедност

Користете кондом! Ова предупредување не се однесува само на контрацепција и СПБ, туку овој вид на секс нема да ја намали вашата болка или ментална агонија. На пример, не треба да бидете гатачка за да предвидите дека дефинитивно ќе ви биде непријатно по сексот со а) вашиот најдобар пријател, ​ б) најдобриот пријател на вашето момче; в) шефот.

Правило бр. 3: направете коктел

Заедно со негативните последици за телото, алкохолот ја буди интуицијата и креативните перспективи. Чаша или две нема да ја донесат одлуката сами, но можете да бидете многу побезбедни во дадена ситуација. Ако сакате да продолжите со жешкиот состанок, но немате храброст, алкохолот гарантирано ќе ве ослободи и ќе ви ја зголеми самодовербата. Важно е да не се премине тенката граница помеѓу инспирација и труење со алкохол.

Правило бр.4: Да не се јавувате

Одлуката е донесена, потребно е да се утврди локацијата? Ако сакате авантура, верувајте во вашата интуиција и постапете според околностите. Секако, пред да прифатите покана за „шолја кафе“, погрижете се да не ве покани некој скриен манијак. Ако не ги исполни вашите очекувања, нема смисла да го продолжите контактот. Ако страста гори, не двоумете се. Не чекајте до утрото: заедничкото будење е добра епизода за комедија, во животот овој настан дава непријатност. Ако сакате да го заинтригирате – само исчезнете, оставајќи го вашиот телефонски број или организирајте нов состанок.

Правило бр. 5: Избегнувајте сведоци

Совет број еден: внимавајте на минувачите. Парк, кино, автомобил, туѓ влез – вашето однесување не ги изненадува жителите, но ако законот ја преземе одговорноста за секс на јавни места, вреди да се знае однапред за тоа.

Правило бр. 6: Бидете храбри

Златни зборови, погодни за секоја ситуација: правете го само она што го сакате и не правете го она што не го сакате. Ако сте ја преминале границата на пријателството, доцна е да се срамите, многу поправилно е да се забавувате. Не исполнувајте ги туѓите желби – не сте добра самовила. Не се срамете подоцна: оставете шанса за долгорочен развој – изненадува тоа што понекогаш неврзаниот секс води до вистинска љубов.

Правило бр.7: Нема самоанализа

Без разлика што се случило, без разлика дали тоа е најдобриот секс во вашиот живот или епизода што сакате да ја заборавите – не се измачувајте со самоанализа. Ако сакате да се ослободите од спомените – почекајте нови авантури. Дали сакате да повторите – имате шанса. И патем, кој рече дека е невозможно да се јави прв?