„Двајца Македонци“ прават „партали од музика“ – Маруш и Ламјата МОРА да ги чуете!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Новото музичко дуо  кое доаѓа од Велес е именувано  Two Macedonians (Двајца Македонци).  Го сочинуваат Петар Марков Маруш – Гитара, Благој Ламњов Ламјата – кларинет. Ова е нивното  прво  видео со наслов Flamenco de Macedonia.

Снимката за нивниот прв спот е направена „во живо“, без никаква обработка и технички студиски корекции. Како што звучиме на ова видео исто така звучиме и во живо на концерт – велат Петар и Благој.

Благој Ламњов е проверено и докажано музичко име со светски настапи. Денес живее во Шведска. Има свирено  во Јапонија, Кина, САД, Канада и 20-тина држави низ Европа.

Петар Марков е млад џез музичар кој студира на музичката академија во Штип но повремено патува за Гетеборг, Шведска, каде што добива часови од Емил Ернебро, гитарист од светската класа на музичари.

1 COMMENT

Comments are closed.