Дронска снимка од „вратите на пеколот“


Германија пред елиминација!? - 8 ден ↓↓↓Снимката која со дрон е направена од таканареченото место „Вратите на пеколот“ во Туркменистан е импозантна и стравична.

Станува збор за голем отвор на земјината површина во пустината Каракорум , откриен во 1971 година, кој денес привлекува туристи од целиот свет.

Шимпеи Шмура во 2017 објави снимка со дрон , која покажува за каков неверојатен феномен се работи.

Инаку кратерот е широк 69 метри , а длабок 30 метри. Во него горат природни гасови и температурата достигнува и до 1.000 степени.