ДРАМАТИЧНО: Руски ловец му се приближи на американски авион, погледнете како изгледаше тоа! (видео)

Ловец Су-27 пресретна америкаснки авион за радиоелектронско извидништво ЕР-3Е „Ариес II“.

Министерството за одбрана на Русија наведи дека е воочена „непознта воздушна цел“ која се приближува на границата од Русија.

Рускиот авион се прибли на само еден метар и пол и прелета пред него.

Видео: