Џин меѓу автомобилските „спортисти“: Новиот, електричен, Масерати пристигнува в година

Најновиот модел на Масерати ќе почне да излегува во сериско производство, а првите примероци од производствената лента ќе излезат следната година.

Maserati Alfieri ќе почне на почетокот на следната година да се произведува во фабриката во Модена, Италија. Тоа значи дека кон крајот на годината ќе почне продажбата на првите спортски автомобили.

Според најавите од „Масерати“, се подготвува исклучително силен мотор, со кој брзината од 0-100км/час ќе ја постигнува за 2 секунди.

Поради новиот систем за аеродинамика, новиот автомобил ќе достигнува и максимална брзина од 300 км/час. Се најавува и кабрио модел на овој електричен „плаг ин“ хиберид, кој се најавува дека ќе биде најбрзиот во неговата класа.