Детенце починало при рутинска операција од кила на Детска хирургија во Скопје


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Две и пол годишно дете од Жировница починано на Клиниката за детска хирургија во Скопје по рутинска операција на кила.

По барање на родителите, врз починатото дете не е направена обдукција, поради што не се знаат точно причините на неговата смрт.

Инаку, настанот се случил на 28 октомври, по што на е формирана комисија која треба уште еднаш да го прегледа детално случајот и во текот на утрешниот ден да изготви извештај.