Филм / ТВ

„Дете“ – краток документарен филм за виртуелното бегство на еден „гејмер“

„Дете“ е краток филм на младиот режисер Радован Петровиќ, кој е снимен лани. Идејата на филмот е да навлезе во животот на еден гејмер и да се прикаже неговото секојдневие.

Краткиот филм го прикажува виртуелното бегство како засолништво од чувството на отфрленост, маргинализација, и личната неодговорност.

Во филмот глумат Гораст Цветковски, Јелена Јованова, Ѓорѓи Јолевски, Анастас Тановски, Викторија Анѓушева, Љубиша Гавровски.

To Top