Спорт

Фото: Роналдо ја покажа неверојатната колекција на копачки!

Компанијата за спорската опрема „Најк“ уште еднаш се одлучи да го изненади Роналдо со нови копачки кои ќе станат дел од неговата неверојатна колекција.

Португалскиот фудбалер одлучи да ја отвори вратат од својот дом во Мадрид и да ја покаже својата неверојтна колекција копачки кои ги носел во кариерата.

Роналдо е заштитно лице на „Најк“, а американската компанија дизајнираше нови копачки за него под назив „The Chapte 5“. При нивното претставување Роналдо се одлучи да ја покаже целата своја колекција.

„Првите Најк копачки ги купив кога имав само 16 години. И тогаш беа Mercurial копачки и се до денес не престанав да ги носам. Секоја година неколку пати добивам копачки, но сите се од серијата Mercurial бидејќи совршено ми одговараат. Овие копачки кои ги чувам во колекцијата се дел од историјата“, изјави Роналдо.

Advertisements
To Top