Десет секси танцови движења забраните на телевизија во Кореја


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Музичките спотови некогаш знаат да бидат вистинско уметничко ремек дело, но денес, сè почесто се случува изработка на такви видео спотови кои сè потешко можат да влезат во категоријата „музички“, бидејќи визуелната содржина на големо го потиснува аудио материјалот кој треба да биде приоритетен и во таков видео формат.

Па поради тоа, за многу од таквите спотови категорично се инсистира дека повикуваат на секс, а следствено, во некои земји и со закони, таквите содржини се забрануваат да бидат емитувани не националните, некабелски телевизии. Но, во Кореја е малку поинаку и со овој „проблем“. Еве што се забранува таму како танцови движења.