Десет најголеми трагедии кои се случиле на спортските терени (видео)

Иако спортот е синоним за здравје, среќа, успех и живот воопшто тоа не мора секогаш да биде така.

Сме биле сведоци на многу тешки моменти во историјата, можеби најголема за повеќето била смртта на Марк Вивиен Фое, кој почина за време на натпреварот помеѓу Камерун и Колумбија.

За жал тоа не беше само еден момент кој камерата го забележи на спортските терени. Од смрт на боксери во ринг до големи несреќи на трките во Формула 1.

Животот е непредвидлив, а тоа ни го покажаа некои моменти поврзани со спортот.