Дебитна картичка со читач за отпечаток од прст – за поголема безбедност при употреба

Иноваторите на оваа дебитна платежна картичка, во која е вграден читач за отисоци од прсти, сметаат дека тоа ќе придонесе за дополнителна безбедност во користењето на дебитните картички.

Досега читачи за отпечатоци од прсти беа вградувани во паметните телефони од повисокиот сегмент, па преку нив можевте да ги регистрирате вашите дебитни картички и да ја имате опцијата за безбедно плаќање.

Отсега оваа функција ќе можете да ја имате директно на вашата дебитна картичка.