Дали флертувањето е изневерување: 7 знаци дека сте ја преминале границата

Дали флертувањето е изневерување: 7 знаци дека сте ја преминале границата

Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Не е невообичаено да летаат искри меѓу колегите на работа, но што ако сте зафатени? Дали флертувањето е изневерување?

Флертувањето може да изгледа невино, но брзо може да ја премине границата и да ја загрози вашата врска. Ако се прашувате дали можеби сте ја преминале границата, продолжете да лизгате…

Дали флертот е изневерување: Во овие ситуации, тоа е…

Ги криете вашите интеракции

Дали бришете пораки, ги чувате разговорите во тајност или лажете со кого поминувате време? Да, тоа е огромно црвено знаме. Кога се трудите да ги покриете вашите траги, тоа е затоа што знаете дека вашето однесување е погрешно.

Облечете се за да импресионирате некој друг

Нема ништо лошо во тоа да сакате да изгледате најдобро, но ако вложувате дополнителен напор конкретно за да го привлечете вниманието на една симпатична колешка, размислете зошто го правите тоа. Во тој случај, флертувањето воопшто не е безопасно.

Фантазирате за друга личност

Нормално е да ве привлекуваат други мажи покрај партнерката. Но, ако фантазирате за смирена средба или замислувате романтична иднина со некој што не е ваш партнер, сте се впуштиле во опасна територија. Фантазиите се знак дека сте емотивно вложени во некој друг.

Повеќе верувате на друга личност отколку на партнерот

Кога ќе се случи нешто возбудливо или сте имале лош ден, која е првата личност на која сакате да му кажете? Ако сметате дека повеќе се доверувате на вашата љубов отколку на вашиот партнер, тогаш нешто не е сериозно погрешно.

Го споредувате со партнерот

Дали се фаќате себеси како размислувате: „Посакувам мојот партнер да беше повеќе како него“? Споредувањето на вашата љубов со вашиот партнер е знак дека сте несреќни и барате излез. Наместо да се фокусирате на некој друг, комуницирајте со партнерот и работете на градење посилна врска.

Сакате да поминувате што повеќе време заедно

Ако секогаш се пријавувате за проекти само затоа што е вклучен одреден колега или се појавувате таму каде што знаете дека ќе излезат, дефинитивно ја преминувате границата. Барањето можности да поминете време со него, особено сами, е форма на емоционално мамење.

Го минимизирате статусот на вашата врска

Дали кога разговарате со вашиот љубител, избегнувате да го споменувате партнерот или да го нарекувате „пријател“? Ако чувствувате потреба да ја скриете вашата врска, тоа е затоа што сакате другата личност да ве гледа како достапна.