Вебкафе

Да летаат како газди: Саудиски принц им плати авионски билети на 80 јастреби

Саудиски принц изнајми авион од компанијата Qatar Airways за да пренесе 80 јастреби кои се негова лична сопственост.

Некој од авионскиот персонал фотографирал каква е атмосферата во авионот за време на летот. Птиците биле врзани за да не летаат низ авионот.

Ова е не така необична пракса кај арапските шеици и принцови, каде одгледувањето јастреби е престижно и скапо хоби. Qatar Airways нуди ваква услуга за транспорт на птиците кои се сместуваат во економска класа. Цената на билетите за нив е од 105 до 580 евра, во зависност од дестинацијата.

Птиците најчесто се пренесуваат за да учествуваат во лов. И Etihad нуди ваква понуда.

To Top