Чудни и мистериозни симболи забележани на објекти во Украина

Војната во Украина која започна со воениот напад на земјата од страна на Русија се разговрува. Иако најголем дел од градовите се под украинска власт, во нив се појавија чудни симболи за кои се шпекулира дали имаат значење и што всушност значат.

Ова први го забележале граѓаните на Киев.

Како што стои во објаснувањето на властите се бара од сите жители кои забележале чудни знаци да ги покријат затоа што сомнежот паѓа на руски саботери кои обележуваат мети.

На некои од зградите можат да се видат симболи со црвено “Х“, а на други има покомплицирани симболи.

Како мерка на претпазливост градоначалниците низ Украина побараа од жителите да ги проверат покривите и да ги отстранат симболите.