Бугарска работа – ЈА УКРАЛЕ БРЗАТА ПОМОШ!


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Крадците во Пловдив испишуваат нови страници и достигнуваат „нови височини“ во нивниот занает.

Во извештај од пловдивските полициски служби стоеше дека на 25 април, во периодот помеѓу 11:00 и 22:30 часот, било украдено амбулантно возило кое било паркирано на булеварот „Христо Ботев“ бр. 2. Со ова, и претходната кражба на автобус во сопственост на фудбалски клуб, репликата од Трендафил во „Бал-кан-кан“ „еј бугарска работа, го украле тепихот“ дефинитивно добива нови димензии.