Британците ја пречекаа Славјанка со „Јовано, Јованке“ (снимка)

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска и делегација од ресорното министерството денеска ја започнаа официјалната посета на Обединетото кралство.

На свечениот церемонијален пречек на министерката Петровска британскиот воен оркестар ја свиреше македонската песна „Јовано, Јованке“.