„Браќа до крај“: Амнестираните Илиевски, Јовановски и Дамовски со поддршка за Дурловски

Бившите обвинети Богдан Илиевски-Бетмен, Владо Јовановски и Борис Дамовски, кои побараа и добија амнестија во рамки на случајот за „крвавиот четврток“, вчера вечер на Фејсбук објавија заедничка фотографија со Игор Дурловски, во знак на поддршка, бидејќи Дурловски денеска ќе ја слушне пресудата од Кривичниот суд.

Оперскиот пејач денеска во 12 часот во Кривичниот суд ќе дознае дали е прогласен за виновен или ќе биде ослободен од вина за насилниот упад во Собранието, бидејќи тој не побара амнестија, па затоа продолжи да му се суди.

Неговите амнестирани другари ја објавија фотографијата и напишаа: „Браќа до крај. Браќа за цел живот“.