Bottlelight: Светилка која ја прочистува водата (видео)


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Bottlelight е сјаен и исклучителен изум на дизајнерот Кристоф Куперт, кој спојува две функции во една направа – осветлување и прочистување на вода.

Направата функционира така што со помош на UV LED светлата се уништуваат дури 99,9 отсто од бактериите, вирусите и протозоите во еден литар вода за само 60 секунди.

Изработен е од алуминиум и отпорно лиминирано стакло, а поседува рефлектор на дното на шишето кој осветлува голема површина.