Музика

Barcelona Gipsy balKan Orchestra со фантастичен спот за „Маријо, дели бела кумријо“

„Маријо, дели бела кумријо“ е бисер на српската и балканска традиционална песна и музика, а своја музичка интерпретација на оваа песна направија и одличните Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Екипата моментално има нова пејачка, Италијанката Маргерита Абита, која ја заменува оригиналната пејачка Сандра Сангиао.

BGKO снимија и феноменален спот за нивната верзија на оваа песна, на кој работеа заедно со Улис Паја од Франција.

Advertisements
To Top