Софтвер

Apple подготвува три нови смартфони, вклучувајќи го и iPhone X SE

Apple открива дека оваа година го припрема новиот iPhone X SE. А покрај тоа ќе претстави и други нови смартфони кои ќе бидат базирани на iPhone X.

Новите смартфони кои ќе ни ги претстави оваа компанија се 5.8 инчниот iPhone X, 6.5 инчен X Plus и 6.2 инчен iPhone со ознаката X SE.

Од компанијата соопштуваат дека новите смартфони ќе имаат поголем капацитет на батеријата, па така моделот Plus ќе носи батерија со капацитет од 3.400 mAh.

Она во што ќе заостанува X SЕ моделот е што ќе нема OLED екран, две камери и 3D технологија на допир.

И покрај првичните шпекулации дека новите смартфони ќе бидат со пониска цена, од компанијата соопштуваат дека тоа не е вистина.

To Top