Alibaba растура: 54 отсто повисоки приходи тешки 7,67 милијарди долари


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кинески гигант Alibaba забележа нов нето приход од 2,47 милијарди долари, односно вкупен приход од 7,67 милијарди долари во третиот квартал на 2016 година, што претставува годишен скок од 54 отсто во однос на претходната година.

Ова е голема победа за Alibaba, бидејќи аналитичарите предвидуваа многу помал пораст.

Примарниот приход на Alibaba Group се електронски бизнис, Taobao и Т-Mall service, со над 731 милиони интернет корисници, од кои 95 отсто од корисниците преку телефон.