6 вежби со кои за помалку од 20 минути ќе согорите 400 калории (видео)

Доколку барате вежби со кои ќе постигнете максимален ефект во најкраток период, тогаш искористете ги овие 6 вежби.

Клучот на овие вежби е во постепеното зголемување на тежината на нивно изведување, со тоа резултатот ќе биде побрз. За почеток важно е да ја пронајдете тежината која оптимално ви одговара. Жените кои не се во пикот на кондицијата најдобро е да почнат со 6 до 8 килограми. А мажите би требало да започнат со тежина од 12 до 16 килограми, но доколку се напредни во вежбањето би требало да може да работат со 20 килограми.

Секоја вежба повторувајте ја од 12 до 15 повторувања.

Kettlebell Deadlift

Turkish Get-Up

Kettlebell Sumo Squat

Kettlebell Windmill

Kettlebell Swing and Squat

Move Ketlebell Workout