50 нијанси на сиво дома: како покорноста може да го зачини вашиот сексуален живот?

50 нијанси на сиво дома: како покорноста може да го зачини вашиот сексуален живот?

Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Сексуалното потчинување не е за секого. Но, постојат елементи на BDMS што секој од нас може да ги испроба – и да ужива.

Партнерот ви ги држи рацете зад грб. Или посилно ви ја влече косата. Или плеснете го задникот. Постојат илјадници мали моменти во традиционалниот секс кои повикуваат на елементи на потчинување и доминација или игра на моќ. Сè додека вие и вашиот партнер се согласувате за оваа работа и уживате во тоа – сè е во ред.

Што точно е сексуално потчинување?

Мејнстрим медиумите може да ви дадат малку искривена слика за покорноста. Само помислете на Анастасија Стил! Сексолозите тврдат дека сексуалното потчинување е многу поконсензуално, кооперативно, забавно и посекси.
„S“ во BDSM значи поднесување. Тоа се случува кога едниот партнер ќе преземе подоминантна улога, а другиот партнер попокорна. Многу е важно да се разбере и прифати дека ова е размена на моќ на доброволна основа и со согласност на двата партнера.

Зошто луѓето сепак сакаат да се откажат од контролата? Некој навистина сака да се одмори и да ги остави одлуките на некој друг. Други се вклучени поради фактот што поднесувањето се смета за табу. Трети, пак, наоѓаат задоволство во служењето на партнерот. Повторно, има луѓе на кои тоа им е само малку забавно.

Сепак, важно е да се каже дека ова не е авантура за секого и дека треба со себе да дефинирате на што сте подготвени, а на што не, доколку се впуштите во тоа. Ви донесуваме 5 начини да се обидете да поднесете без да преминете на страната BDSM:

BDSM игри за сите парови

Користете превез на очите
Сексолозите тврдат дека залепените очи можат да му помогнат на човекот да се опушти. Истовремено го пренасочува искуството кон сетилото за слух и сетилото за допир кои се интензивираат. Исто така, ова бара отпуштање – не знаете што ќе се случи следно. И неизвесноста може да биде возбудлива.

Врзување на рацете
Користете вратоврска или дури и специјална нелеплива лента за да го врзете вашиот љубовник. Некои луѓе се супер вклучени само затоа што се врзани – тоа може да се активира ако знаат дека не можат да ја допрат личноста која им дава задоволство.

Далечински вибратор
Многу парови користат вибратори – но можете да ја преминете границата ако му дозволите на вашиот партнер да го контролира далечинското. Таа динамика на моќ доминантно-покорно е класичен BDSM.

Шлакање по задник
Ок, камшиците те плашат, но тепањето сепак може да биде возбудливо. Некои луѓе навистина се разбудени со мало шлакање или гризење за време на сексуалниот однос.

Без допирање
Слично на поврзувањето – ова го подигнува нивото на возбуда, ги подигнува страстите и го стимулира партнерот што „се предава“.