5-те најопасни и најтешки работни места на светот (снимка)


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Листата од 5 најтешки работи ја составува Бизнис инсајдер, и на нејзе се:
– копачи на сулфур
– собирачи на сол
– собирачи на акаи (оние за смути)
– копачи на вар
– собирачи на гнезда

Карактеристично за сите овие професии е што не можеш точно да извагаш дали полошо се платени или поштетни се за здравјето.

Иако се географски расфрлани низ сиромашниот дел од планетава, нив ги обединува и тоа што на никого не му е гајле како работата што тие ја вршат воопшто е завршена, ниту па човечката жртва зад крајниот производ.