5-та шампионска титула на 38 години – една е Франческа Пичинини


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


„Секоја година ме отпишуваат, но тоа само дополнително ме мотивира“, изјави Франческа Пичинини, која на 38 години ја освои 5-та титула на Италија со тимот на Новара.

„Вистината е дека само на теренот се гледа колку вредиш, а штом сум шампионка, очигледно не сум толку лоша“, додаде славната одбојкарка.

Пичинини беше лидер на тимот на Ноовара со млади одбојкарки кои во 1993 година кога таа ја освои првата титула, тие не биле ни родени.

Иако има 38 години сепак не размислува за пензионирање.

„Се чувствувам одлично физички, се грижам за телото и се чувствувам како да имам 20 години. Балансиран човек сум и не мислам да се повлечам од одбојката сеуште“, потврди Франческа.

Game day ????????

A post shared by Francesca ??? (@francescapiccinini12) on

#flagstaff #?? #sunset #freedom #imperfect #solocosebelle #summer #holiday #route66 #usa #badgirl

A post shared by Francesca ??? (@francescapiccinini12) on