Музика

2 Mothers Brothers – „Jingle bells” во охридско-дебрчки стил

Гитара – Никола Тодороски, кахон – Стрезо Стаматовски, бас гитара – Јане Тодороски, мелодика – Никола Јосифоски.

Еве го и текстот.

КЛОПОТАРЦИ
Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно да се љузгиме
Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно ле ле ле ле ле….

Елка наќитив, ситнеш ифсцепив
Оганот го збаботив да се затопли
Гашчи облеков нова фанела
Мира ќа дојт на гости, а и Санела

Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно да се љузгиме
Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно ле ле ле ле ле….

Пред два-три дена сарми замотав
Прасето го спруживме на стреде софрата
Напрајв кифлици, руска салата
Комињак опаливме се напрајвме мамата

Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно да се љузгиме
Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно ле ле ле ле ле….

Снеџе наврна, па го подмрзна
Пијан надвор излегов да се полизга
На снег по влечки, права су комедија
Сега лежа стутулен на ортопедија

Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно да се љузгиме
Клопотарци клопотарци силно чукает
Колку е интересно ле ле ле ле ле….

To Top