Вебкафе

18 генијални илустрации кои ја прикажуваат сета расипаност на светот

Уметноста е одраз на општеството и времето, а на сите ни е јасно дека ниту сме живееле (како човештво), ниту ќе живееме (како актуелно општество) во совршен свет.

Илустраторите од разни земји ја користат уметноста како израз за да укажат и предупредат на проблемите со кои се соочува нивното општество. Некои од нив инспирација црпат од еколошките проблеми, други се обидуваат да ги истакнат ефектите од секојдневната социо-економска нееднаквост со надеж дека ќе бидеме поотворени за заедно да работиме на решение на тој проблем.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Holcroft (@johnholcroftillustration) on

Bright Side направи галерија од илустрации кои ја покажуваат „сета расипаност на светот“ и кои „вриштат со порака дека светот треба да се промени“. Разгледајте ги, ќе ве натераат малку да се замислите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Holcroft (@johnholcroftillustration) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Holcroft (@johnholcroftillustration) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steve Cutts (@steve_cutts_official) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brecht Vandenbroucke (@brechtvandenbroucke) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brecht Vandenbroucke (@brechtvandenbroucke) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Holcroft (@johnholcroftillustration) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steve Cutts (@steve_cutts_official) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steffen Kraft aka ICONEO (@iconeo) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pawel_kuczynski1 on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steffen Kraft aka ICONEO (@iconeo) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati (@m_melgrati) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steffen Kraft aka ICONEO (@iconeo) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati (@m_melgrati) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati (@m_melgrati) on

United States during World War I (1917) from r/PropagandaPosters

To Top