Филм / ТВ

12 филмови со ниски буџети кои растурија на „бокс-офисот“ и станаа хитови

Во современата филмска индустрија парите се важна, можеби и најважна алатка и фактор. Но, не секогаш и пресудна за успехот на некое филмско дело.

Квалитетната и креативна идеја, добрата глума и одличната приказна можат да го компензираат недостатокот на пари. Bright Side направи листа од 12 филмски остварувања кои при снимањето имале (за холивудски стандарди) прилично ниски буџети, а направиле бум и растуриле на „бокс-офисот“ и станале вистински хитови.

1. Whiplash, 2014

2. Get Out 2017

3. Slumdug Millionaire, 2008

4. My Big Fat Greek Wedding, 2002

5. Paranormal Activity, 2007

6. Split, 2016

7. Lost in Translation, 2003

8. Good Will Hunting, 1997

9. Little Miss Sunshine, 2006

10. The Purge, 2013

11. Don’t Breathe, 2016

12. The VVitch: A New England Folktale

Advertisements
To Top