Зошто членовите на семејството бескрајно ги сакаме

Секоја секунда помината со вашето семејство е посебна. Овие цитати ќе ви покажат зошто бескрајно го сакате вашето семејство и покрај сите проблеми и несогласувања. Сигурно дека членовите знаат дека ги сакате, но нема ништо лошо во тоа одвреме-навреме да ги потсетувате.
10 цитати за семејството

„Кога го сакате она што го имате, имате сè што ви е потребно.“ – Непознат автор

„Семејство. Малку лудо, малку гласно, но секогаш полно со љубов.“ – Непознат авто

„Не е важно она што го имаме во животот, туку кој го имаме.“ – Џ. М. Лоренс

„Најдобрите нешта во животот се луѓето што ги сакаме, местата кои што сме ги посетиле и сеќавањата што сме ги создале по патот.“ – Непознат автор

„Семејство, како гранки на дрво, сите растеме во разни насоки, но нашите корења остануваат едно.“ – непознат автор

„Љубовта на семејството е најголемиот благослов во животот.“ – Ева Буроус

„Сакајте го вашето семејство. Поминувајте време со него, бидете добри и служете се. Не правете простор за зажалување. Утре не е ветено, а денес трае кратко.“ – Непознат автор

„Дома е каде што се моите лудаци.“ – Непознат автор

„Кога те гледам, можам да го почувствувам тоа. Кога те гледам, јас сум дома.“ – Барајќи го Немо (Finding Nemo)

 „Семејството е како музика. Неколку високи тонови, неколку ниски, но секогаш убава песна.“ – Непознат автор

Институт за семејни студии, Филозофски факултет