Мицкоски: Цел свет не нарекуваше Македонија, па се појави Заев и ни го смени името!

И покрај сите притисоци гордо се именувавме како Македонија и Македонци, и покрај сите неправди преку нашите спортисти Светот не именуваше и препознаваше како Македонија и Македонци. И беше вака се додека не се појави Зоран Заев, човек кој единствено поради личен интерес и заштита на криминалот прифати смена на името во Северна Македонија, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук.

-Затоа избори на кои народот ќе одлучи дали е за понижена Северна Македонија или достоинствена и успешна Република Македонија!, вели Мицкоски.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/391445628331570/