Ѕирнете во работните студија на Пикасо, Фрида Кало, Салвадор Дали и други

Студиото е најважно место во животот на секој уметник, место во кое настануваат големите уметнички дела.

04.03.kahloФрида Кало

И ако некому од страна студиото од некој уметник му изгледа како хаотично место полно со креативен неред во кој никој не може да се снајде, тоа се места на кои некои од најславните и најголеми уметници ги создале своите најголеми дела.

04.03.dali

Салвадор Дали

04.03.mone

Клод Моне

04.03.polok

Џексон Полок

04.03.munch

Едвард Мунк

04.03.warhol

Енди Ворхол

04.03.buffet

Бернард Бафет

04.03.lynch

Дејвид Линч