Славни

Животната приказна на најпаметниот човек во историјата

Веројатно никогаш не сте чуле за него и токму тоа не е фер во историјата – што никој не слушнал за човекот кој имал поголем коефициент на интелигенција од Алберт Ајнштајн (160 IQ) и Исак Њутн (190 IQ), никој не слушнал за Вилијам Џејмс Сајдис (260 IQ). Еве ја во кратки црти неговата животна приказна.

To Top