Жестоките протести во Париз досега предизвикаа 4 милиони евра материјална штета


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Француските медиуми пренесуваат дека материјалната штета предизвикана досега за време на жестоките протести на „Жолтите елеци“ во Париз се проценува на 3 до 4 милиони евра.

Според последните информации кои француските медиуми ги добиле од градоначалникот на Париз, штетата е проценета на околу три до четири милиони евра.

По неговата оценка, оваа сума се однесува на оштетена или целосно уништена градска опрема, но се уште не се потврдени точните бројки бидејќи во тие три до четири милиони евра не е вметната оштетената триумфална порта.

За време на протестите приведени беа околу 400 лица, а стотина беа повредени.