Земјотрес со епицентар во Грција и јачина од 5,2 степени според Рихтер се почувствува во дел од Македонија

Доцна вечерва земјотрес со јачина од 5,2 степени по рихтер и епицентар во Грција. Според ЕМСЦ, регистриран е точно во 23 часот и 31 минути, а епицентарот бил на 14 југозападно од Костур, Грција.