Зекири е новиот ген-сек


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Бившиот пратеник и актуелен потпретседател на СДСМ, Мухамед Зекири, со одлука на денешната владина седница, е назначен за генерален секретар на Владата, потврдија за за МИА од владината прес-служба.

Зекири на оваа позиција доаѓа на местото на Драги Рашковски. Тој беше пратеник во минатиот состав на парламентот, а беше избран и на овие избори, но поднесе оставка откако влезе во комбинација за функција чие вршење е неспоиво со пратеничката фотелја.

Зекири се споменуваше и како можен директор на ФЗО.