Зависнички хорор во центарот на Битола


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На Фејсбук групата „Бабам Битола“ каде редовно се објавуваат содржини и информации поврзани со Битола, беа објавени застрашувачки фотографии од расфрлани шприцеви, кутии од метадони, дијазепами и игли во, како што велат, центарот на градот.

„Со дрогата шо прајме? Врие низ градов, врие. Да си ги чуваме децата. (слики од центарот на Битола)“, објавија тие на Фејсбук.

По оваа објава, голем број од корисниците на оваа социјална мрежа реагираа на состојбата, за која велат дека со години е така.