Запознајте го магистер Џорџо Киелини!

Кој вели дека не може да имаш врвна фудбалска кариерата и факултетска диплома во исто време?

Најдобар доказ дека тоа е остварливо е дефанзивецот на Јувентус и италијански репрезентативец, Џорџо Киелини.

Киелини вчера дипломираше на Мастерс студиите на Факултетот за Менаџмент и економија при Универзитетот во Торино и тоа со најдобри оценки.

Како тема за магистарската работа од предметот Деловна администрација ја изјбра „Деловниот модел на Јувентуц во меѓународен контекст“.

Извесно е дека Киелини после фудбалската кариерата нема да замине во тренерските води, туку во деловните….честитаме Магистре!