Заминувањата болат – принудното иселување прави празнина во човекот

Францускиот уметник и скулптор, Францес Бруно Каталано создава прекрасни и надреалистични скулптури кои имаат длабока и трогателна суштина.

Неговите скулптури ја симболизираат празнината која настанува во човекот кога е принуден да ја напушти својата родна земја, својот живот, роднините и пријателите – од било која причина.