За мравките, месојадните растенија и рибите – на многу забавен начин


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Кога ќе се спомене документарец посветен на природата, прво на ум веднаш ви доаѓа името на култниот Дејвид Атенбороу и неговите документарни нарации за планетата Земја. Е сега, тоа е длабоко едукативна и линеарно наративна концепција. Типов од видеава подолу е многу позабавен и многу понепосреден, од друга страна не толку длабоко поучен. За сите да научат и разберат, а и да се забавуваат.

За мравките (Дејвид и другарите)

За месојадните растенија

За рибите (приказната за Џими)