Виц: Зошто пиците немаат пицички


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Трпе со синчето биле во пицерија:
– Тато, тато. Нели мачките имаат мачиња?
– Да.
– А, кучињата имаат кученца?
– Се разбира!
– И патки, имаат пајчиња?”
– Даааа….
– Тато, а пиците зошто немаат пицички?”
– Не знам, сине, прашај го готвачот и остави ме на мира!
Малиот Трпе оди до готвачот и му повторува сè, а готвачот му одговара:
– Оди сега кај татко ти и кажи му дека пиците немаат пицички, зошто ги вадам на време…